Chiku Chiku

Deze zomer openden Edith van Eijk en haar dochter Nikki hun winkel Chiku Chiku aan de Kreukelmarkt 15. De dames presenteren hier een boeiende mix van stijlen, zowel op mode als op interieurgebied. Echt een winkel om heerlijk rond te snuffelen!

Edith vertelt: “Al langer staan we op festivals met onze mode en accessoires, zoals Pinkpop. Dat is heel leuk, het publiek is enthousiast en we doen er altijd goede zaken, maar het is ook vermoeiend om iedere keer weer alles in- en uit- te pakken. Daarom wilden we ook een vaste plek voor onze collectie, een fysieke winkel. Ons oog viel toen op dit pandje, vlakbij mijn café The New Inn. Mijn dochter Nikki en ik staan hier afwisselend in de winkel.”

Hip en apart

Klanten kunnen bij Chiku Chiku terecht voor hippe kleding, vrolijke tassen, handgemaakte sieraden, haarbanden en mooie, aparte items voor het interieur. Een collectie die steeds weer verandert en verrast. Edith: “Wekelijks ga ik met mijn dochter naar Amsterdam om samen inkopen te doen op de modebeurs. En sommige items in onze collectie maken we zelf of zijn speciaal voor onze winkel gemaakt, bijvoorbeeld de lampen van de Goese houtkunstenaar Peter Verlaan of de tassen uit Bali.”

Alleen wat we zelf mooi vinden

Een oplettend oog ziet direct dat deze zaak gerund wordt door twee dames met een groot gevoel voor styling, fashion en design. Edith heeft naam gemaakt als vakfotograaf en haar dochter Nikki studeert aan de Willem de Kooning Academy (kunstacademie) in Rotterdam. Eerder studeerde Nikki hier af in Arts and Crafts, richting Interieur en nu volgt ze er de discipline Ruimtelijk Ontwerp. “In deze winkel kunnen we onze liefde voor mode, kunst, design en interieur kwijt. Mijn dochter heeft de styling van de winkel op zich genomen en we kopen alleen in wat we zelf mooi vinden. Daar krijgen we hele leuke reacties op.” 

Adres

Kreukelmarkt 15
4461 HW Goes

Social media

www.facebook.com/edithvaneijck

www.instagram.com/chicku.take 

 

Chiku Chiku

Chiku Chiku