De Smulkamer (voorheen Nummer 9)

Het pand van Nummer 9 ondergaat een grondige verbouwing en daarom zit deze lunchroom en cadeauwinkel tijdelijk aan de overkant van de straat, aan de Lange Vorststraat 12. Het interieur wordt in een nieuw, modern jasje gestoken en door de aanbouw aan de achterzijde komt er flink wat ruimte bij. Bovendien krijgt Nummer 9 een nieuwe naam: De Smulkamer. Op 25 mei is de officiële opening, maar medio april gaat de zaak weer open voor klanten.

Nummer 9 is onderdeel van Gors en biedt werk- en zorg aan mensen met een beperking. “Maar net als alle andere winkels in de Goese binnenstad, is het ook gewoon een onderneming”, vertelt Marianne van Hekke, unitmanager.  “Onze medewerkers hebben hier hun dagbesteding en werken afwisselend in de keuken of in de bediening. Alles bij Nummer 9 wordt zoveel mogelijk met de hand gedaan, zodat onze medewerkers de hele dag hun werk hebben, met verschillende activiteiten. Onze ambachtelijke, huisgemaakte koekjes zijn daar een mooi voorbeeld van.”

Professionele keuken

Met de uitbreiding en modernisering van het pand kunnen straks ook de oud-medewerkers van bakkerij Jikkemiene uit Nisse bij De Smulkamer aan de slag. Deze voorziening van Gors sloot de deuren in 2017.  Marianne: “Met de aanbouw krijgen we straks de beschikking over een moderne, professionele keuken. Behalve koekjes bakken en broodjes klaarmaken, kunnen we daar ook bijvoorbeeld eigengemaakte soepen koken. En ook heel belangrijk: er komt een mooie, gezellige kantine, waar onze medewerkers kunnen pauzeren. We gaan geregeld samen kijken aan de overkant en onze medewerkers kunnen niet wachten tot het klaar is!”     

Adres:

Lange Vorststraat 9
4461 JL Goes

 

De Smulkamer

De Smulkamer