deeltwee: kleding voor het goede doel

Onderneemster Wouke Dorst wilde al langere tijd iets gaan doen met kleding én ze houdt van mensen. Zo ontstond middenin de laatste lockdown het idee voor deeltwee:  een tweedehands kledingwinkel en ontmoetingsplek, waarvan de opbrengst  naar het goede doel gaat. Op 15 juni opende ze haar winkel aan de Gasthuisstraat en sindsdien “loopt het storm”.

Wouke Dorst vertelt hoe het werkt bij deeltwee: “Mensen kunnen hier kledingstukken brengen die ze niet meer dragen. Vervolgens sorteren wij alles wat er binnenkomt. Mooie, nog draagbare kleding wordt geprijsd en hangen we in onze winkel. Wat niet meer gaaf is, gaat naar de kledinginzameling, waar het wordt gerecycled. Kleding die we aan het eind van het seizoen niet hebben verkocht, gaat naar de Kledingbank. We gooien dus niets zomaar weg!”

Goede doelen

Alle kleding die hier binnenkomt, wordt gedoneerd voor het goede doel. “We geven geen vergoeding, zoals andere winkels voor tweedehands kleding. Van de opbrengst betalen we de huur van onze winkel en wat andere onkosten. De rest van de opbrengst gaat volledig naar verschillende goede doelen. Deze wisselen van tijd tot tijd. Dit jaar (2021-2022) ondersteunen we International Justice Mission, Sheltersuit  (warme kleding voor daklozen) en Het Vergeten Kind.“

Voor iedere portemonnee

“De collectie in onze winkel is heel breed. We verkopen dames-, heren- en kinderkleding, schoenen en accessoires. Daarbij letten we erop dat we kleding aanbieden voor iedere portemonnee. Van heel voordelig tot wat duurder, bijvoorbeeld mooie (vintage) merkkleding. Iedere dag krijgen we nieuwe kledingstukken binnen. Veel van onze klanten lopen dan ook regelmatig even bij ons binnen om te snuffelen. Of alleen voor een praatje. Ook dat vinden we heel waardevol hier.”

Vrijwilligers

deeltwee wordt gerund met een heel team aan vrijwilligers. “Voordat ik begon met deeltwee, twijfelde ik wel eens of ik genoeg kleding binnen zou krijgen. Het blijven toch giften. Dat bleek totaal ongegrond! Kleding komt hier met zakken tegelijk binnen. Ook heb ik weinig moeite hoeven doen voor het vinden van vrijwilligers. Ik mocht direct rekenen op veel enthousiasme. En inmiddels vormen we een hecht team samen. Zo leuk om op deze manier nieuwe mensen te leren kennen en samen iets moois neer te zetten!”  

Fotograaf: DMARC, Goes

Kijk ook op:

www.deeltweegoes.nl

Instagram / Facebook @deeltwee

deeltwee

deeltwee