Beautysalon IederMooi opent aan Kreukelmarkt

Moeder en dochter Margo en Sophie Theenaart misten allebei een stukje voldoening in hun werk. Margo in de zorg en Sophie als visagiste en nagelstyliste. Zo kwamen ze samen op het idee om een beautysalon te beginnen voor kwetsbare mensen. Voor mensen voor wie een beetje extra aandacht zoveel kan betekenen.  Half augustus ontvingen ze hun eerste klanten aan de Kreukelmarkt 7-9.

Margo en Sophie vertellen: “Ieder mens heeft behoefte aan een beetje aandacht. Dat geldt zeker voor de doelgroep waar wij voor werken; kwetsbare mensen, die door hun situatie ook vaak eenzaam zijn. Die aandacht willen wij hier geven, in onze beautysalon. Veel mensen voelen zich namelijk direct beter wanneer ze er weer goed en verzorgd uitzien, met een nieuw kapsel of make-up. Maar ook gewoon een luisterend oor doet zoveel goeds. Je ziet ze dan stralend de deur uitgaan.”

Specifieke doelgroep

IederMooi is bedoeld voor een specifieke doelgroep, leggen de dames uit. Wij zijn er voor mensen die een gewone kapper of schoonheidsspecialist niet kunnen betalen. Bijvoorbeeld klanten van de voedselbank of anderen die moeten rondkomen van een sociaal minimum loon. Maar ook voor mensen voor wie een bezoek aan een kapper of beautysalon niet vanzelfsprekend is, bijvoorbeeld vanwege psychische of lichamelijke problematiek. Deze mensen kunnen hier worden aangemeld door maatschappelijke instanties. We zoeken daar ook doelgericht contact mee.”

Professionals

IederMooi draait op vrijwilligers en wordt mede mogelijk gemaakt via financiële ondersteuning door sponsors, familie en vrienden. “Niemand krijgt hier een salaris. Maar dat betekent niet dat we hier minder kwaliteit bieden! We werken bij IederMooi alleen met professionals. Met mensen die ervaring hebben in hun vak en die hart hebben voor de klanten die hier komen. Professionals die dit werk puur doen voor de voldoening die het hen geeft. Je krijgt er echt  zoveel voor terug!”

Betaalbaar

“Behalve voor een nieuw kapsel, kunnen onze klanten kiezen voor verschillende gezichtsbehandelingen met make-up, baardknippen door een barbier, nagelstyling of voet-, hand- of stoelmassages. Daarbij zijn de eerste twee behandelingen helemaal gratis. Daarna gaan de klanten per behandeling een kleine bijdrage betalen, als tegemoetkoming in onze kosten. Maar dit bedrag blijft heel laag. En natuurlijk zijn onze klanten tussendoor altijd welkom voor een praatje of bakje koffie aan onze koffietafel.”

Giftshop

Een andere bron van inkomsten voor IederMooi is de giftshop, in de ruimte naast de schoonheidssalon. Dit is een ‘gewone’ winkel met allerlei leuke cadeautjes en hebbedingetjes, zoals creaties met droogbloemen, mokken, hoodies, sieraden, kado dozen en nog veel meer. “Maar ook wat onze giftshop betreft, kijken we graag even verder. Zo bieden we  laagdrempelige verkoopruimte aan startende, creatieve ondernemers. Dus wie een leuk idee heeft, voor verkoop of bijvoorbeeld een leuke workshop, nodigen we van harte uit om eens te komen praten!”   

Kijk ook op www.iedermooi.nl 

IederMooi

IederMooi