Kale & De Bril

Achter de gevel van Piet Heinstraat 3A gaat een verrassing schuil voor fijnproevers. Op 2 januari 2018 openden chef koks Marc Everse en Niek Traas hier hun restaurant Kale & De Bril.

De chefs kwamen op het idee om een restaurant in Goes te beginnen tijdens hun werk als koks op Bonaire.  “Een goede en bijzondere leerschool, waar alles valt of staat met vooruit denken en improviseren.” Toen het pand van voormalig restaurant Le Beau vrijkwam, was de keuze dan ook snel gemaakt. “Op een re-styling na,  konden we dit restaurant zonder grote aanpassingen betrekken. Het biedt plaats aan zo’n 36 gasten, voor onze keuken een ideale grootte. We bieden onze gasten de mogelijkheid van een uitgebreid, culinair avondje uit. Enkele zittingen, dus geen gehaast.”

Ontspannen tafelen

Alleen de beste producten komen bij Kale & De Bril op tafel. Marc en Niek: “Voor een deel zijn dat Zeeuwse producten, voor een deel ook niet. Zo komt ons vlees uit België en Nederland, bijvoorbeeld, en onze koffie uit Italië. De kwaliteit staat bij ons op de eerste plaats. Bovendien willen we onze gasten nét even iets anders bieden. Je zou onze keuken kunnen omschrijven als modern en exclusief, maar wel betaalbaar, met een losse, ontspannen sfeer in het restaurant. We serveren vlees-, vis- en vegetarische gerechten, wisselen tweewekelijks van menu en ook voor mensen met bepaalde voedingsallergieën of intoleranties, passen we het menu graag aan.”

Culinaire evenementen

Voor een restaurant dat buiten de loop van het centrum ligt, is het verwerven van een goede naamsbekendheid cruciaal. Via social media, maar ook door buiten de muren van het eigen pand te denken. Goes biedt daarvoor mooie kansen, geven beide heren aan. “‘Komende zomer staan we op de Grote Markt tijdens het evenement CuliFair en ook doen we mee met de wijnspijs wandeling in juni. Zo willen we aan een groot publiek laten zien én proeven wat ons restaurant te bieden heeft.” 

Adres

Piet Heinstraat 3A

4461 GL Goes

Website

www.kalebril.nl

Openingstijden

Zie website.

Kale & De Bril

Kale & De Bril