Skatewinkel Lux helemaal thuis in Lange Vorststraat

Eind maart verhuisde Skatewinkel Lux van de Grote Kade naar een riant pand in het winkelhart van Goes. “Een grote stap,” blikt eigenaar Maarten Landegent terug, “maar achteraf ben ik daar heel blij mee. De aanloop van passanten is hier veel groter en het pand biedt alle ruimte die ik zoek, met veel licht en meerdere etalages.”

De ruime collectie skates in de winkel wordt aangevuld met lifestyle: “Klanten vinden hier een unieke collectie dames-, heren- en kinderkleding van de bekende sportmerken en van modemerken met een knipoog naar de skate- en surfscene. Verder sneakers, slippers, zonnebrillen, mutsen, handschoenen, enzovoort. Ik luister goed naar wat mijn klanten willen en koop daarop in.”

Corona

Een extra uitdaging was de lockdown dit voorjaar, die kort na de verhuizing werd afgekondigd vanwege de corona uitbraak.  Maar het bleek ook een kans: “Door het sluiten van sportscholen en andere sportclubs, ontstond er een run op skates en bijbehorende accessoires. Die waren niet aan te slepen. Mensen willen toch in beweging blijven, veilig en gezond in de buitenlucht, en dan zijn skates ideaal.”

Gunfactor

Blij wordt hij van de gunfactor in Goes. Maarten: “Ik heb veel vaste klanten: vaders, moeders én hun kinderen. Ik ben oprecht geïnteresseerd in wie ze zijn en waar ze naar op zoek zijn. Ik hoor bijvoorbeeld ook graag hoe hun eerdere aankopen hen bevallen. Tegenwoordig is alles te koop op internet. Dat klanten dan aangeven toch liever bij jou te kopen vanwege de persoonlijke benadering, doet je als ondernemer echt goed!”

 
What do you want to do ?
New mail
Lux Boardshop

Lux Boardshop