Een stukje Engeland in Goes

Op 20 april 2019 opende Desiree Menheere haar Engelse theehuis Missie Applepie aan de Magdalenastraat 3. Hier serveert ze taart, Engelse “pies”, scones, “crumpets” en andere Engelse klassiekers, waaronder haar heerlijke appeltaart. Alles vers en huisgemaakt, van een heerlijk kopje thee of koffie tot een complete high tea. Daarnaast kun je er terecht voor nostalgisch vinyl van Theo, die hier een mooie collectie langspeelplaten aanbiedt. Hét adres voor wie houdt van “the good life”!

Met de opening van Missie Applepie is een passie voor Engeland en de Engelse keuken uitgegroeid tot een serieuze onderneming. Desiree vertelt: ‘Omdat mijn man altijd lekker kookt en ik eigenlijk alleen maar hoef aan te schuiven, miste ik het koken. Daarom ben ik gaan bakken. Mijn vriendinnen moedigden mij aan om hier iets mee te doen en zo kwam het dat ik een aantal jaar geleden een oude caravan voor mijn verjaardag vroeg, die ik opknapte en ombouwde tot kleurrijke “foodcaravan”. Nog steeds sta ik hiermee op de kleinere festivals, door heel Zeeland, en ben ik te boeken voor feesten en partijen; op locatie of gewoon bij mensen thuis.’

Het Lokaal

Op een zeker moment werd Desiree gevraagd om haar producten te komen verkopen in Het Lokaal aan de Goese Manhuistuin, waar tijdelijk verschillende startende ondernemers bij elkaar zaten. Desiree: ‘Ik vond het een fijne plek om mijn concept uit te proberen en was op zich van plan daar langere tijd te blijven, maar door verkoop van het pand moesten we uitkijken naar iets anders. Toen dit pandje voorbij kwam, was ik snel verkocht en durfde ik de stap te zetten naar een eigen zaak. Met steun van mijn man, zonder wie ik dit allemaal niet zou kunnen doen! Collega-ondernemer Theo en zijn langspeelplaten zijn mee verhuisd vanuit Het Lokaal.” 

Engelse stijl

Het karakteristieke, wit met gele pandje aan de Magdalenastraat, waar voorheen postzegels werden verkocht, werd van binnen flink onder handen genomen en inmiddels ademt alles hier Engelse stijl en gezelligheid, met traditioneel Engels servies, behang en natuurlijk portretten van Queen Elisabeth. Een stukje onvervalst Engeland in Goes, dat door steeds meer liefhebbers wordt ontdekt. Desiree: “Op dinsdag, vrijdag en zaterdag zijn we geopend en binnenkort hopen we ook op donderdag open te kunnen gaan!”

Adres:

Magdalenastraat 3
4461JA Goes

Website:

www.facebook.com/missieapplepie

  

 

Missie Applepie

Missie Applepie