Nieuwe feestlocatie: ZAAL bij Katoen

Ron en Vivian Diephout openden in 2015 Hotel & Brasserie Katoen, in het voormalige stadsarchief aan de Wijngaardstraat. Inmiddels weten gasten uit binnen- en buitenland het karakteristieke hotel te vinden en ook inwoners van Goes en omstreken komen graag naar de brasserie. Dit najaar breidde Katoen uit met ‘ZAAL bij Katoen’ aan het Bleekveld, een unieke locatie speciaal voor feesten, partijen en zakelijke bijeenkomsten.

Vivian vertelt: “Katoen heeft 23 kamers, een brasserie, bar en private spa. De naam Katoen heeft te maken met de vroegere functie van het Bleekveld, waar vrouwen kwamen om hun lakens te wassen en te bleken in de zon. Dit ‘was’-thema vind je overal terug in de inrichting,  tot in de kleinste details. Het geeft Katoen identiteit en karakter. We ontvangen hier het hele jaar door zakenmensen en toeristen, waaronder veel Belgen. De ligging van Katoen is voor veel van onze gasten een pré. Of ze hier nu voor zaken zijn of op vakantie; ze lopen allemaal graag een rondje door de binnenstad.”   

Ontmoetingsplaats

“Onze brasserie met verwarmd buitenterras aan het Bleekveld is het ‘hart’ van Katoen. De brasserie is elke dag geopend en voor iedereen toegankelijk: voor onze hotelgasten én andere bezoekers. Het is een echte ontmoetingsplaats. Voor een kop koffie, thee of een drankje kun je zo binnenlopen, maar voor een ontbijt, lunch of diner vragen we bezoekers vooraf even te reserveren. Dit om teleurstelling te voorkomen. Geliefd ook zijn onze theatermenu’s, die je kunt boeken voorafgaand aan een theatervoorstelling in De Mythe. Zo ben je een compleet avondje uit.”

ZAAL bij Katoen

“Omdat we steeds meer aanvragen kregen voor feesten en partijen, zoals bruiloften, liep dat niet meer fijn samen met de open functie van onze brasserie. Om die reden hebben we de mogelijkheid aangegrepen om een aparte, vrijstaande feestlocatie te bouwen op het Bleekveld, in het verlengde van ons hotel. ZAAL bij Katoen heeft een aparte keuken en  bar, een goede geluidsisolatie en biedt gasten veel ruimte en privacy. Het is echt een zelfstandig onderdeel binnen ons bedrijf, maar wel met dezelfde service, sfeer en gastvrijheid.”

Fijne werkplek

Katoen biedt ondertussen werk aan 43 mensen:  personeel in vaste dienst en oproepkrachten.  Medewerkers waar Ron en Vivian zuinig op zijn. Vivian: “We willen onze medewerkers hier een fijne werkplek geven, in eerste plaats door alles goed voor hen te regelen, maar ook door de manier waarop we als team met elkaar omgaan. Bij Katoen zien we graag dat onze medewerkers zich net zo thuis voelen als onze gasten. Niets is zo bepalend voor de sfeer in een hotel, dan medewerkers die met plezier hun werk doen!”  

Adres:

Bleekveld 9
4461 DD Goes

Website:

www.katoengoes.nl

 

Hotel & Brasserie Katoen

Hotel & Brasserie Katoen