Zussies opent in Korte Kerkstraat

De twee zussen Angela en Linda Durinck  begonnen in 1997 hun tweedehands kledingzaak Puk & Muk in Hansweert. Later verhuisden ze naar de Voorstad in Goes, waar ze verder gingen onder de naam P & M Tweedehandsmode. Na zes jaar in de Voorstad, openden ze op 1 maart 2019 hun nieuwe boetiek in de Korte Kerkstraat, onder de naam “Zussies”. 

Het pand in de Korte Kerkstraat heeft een complete metamorfose ondergaan en herinnert in weinig meer aan hoe het was. Het is een lichte, sfeervolle winkel geworden in de vrolijke kleurstelling roze, zwart en wit. Van vloer tot plafond is alles nieuw, de gevel is aangepakt en er is op verrassende manier gebruik gemaakt van het doorkijkje naar ‘achter het Stadhuis’. Angela en Linda: “Het was een enorme klus, die we voor een groot deel zelf geklaard hebben met hulp van onze mannen, maar het is écht iets van ons geworden.”

Rondsnuffelen

In hun boetiek Zussies verkopen Angela en Linda tweedehands dameskleding, schoenen en accessoires, die via hun klantenkring wordt aangeleverd. De kleding die bij hen aan de rekken komt, gaat eerst door een ‘strenge’ selectie. “We hebben hier vooral kledingstukken van de betere merken, die absoluut schoon en heel moeten zijn, een mooie kwaliteit moeten hebben én in de mode zijn. We hebben inmiddels een grote groep vaste klanten, in alle leeftijden, die het heerlijk vinden om hier rond te snuffelen. Het blijft natuurlijk altijd weer een verrassing wat je hier tegen kunt komen.”

Tegen verspilling

“Ons motief voor deze winkel? We vinden het allebei heel leuk om met mode en kleding bezig te zijn, vinden het heel gezellig om onze klanten te ontvangen én we willen op onze manier iets doen aan de verspilling in de modewereld. Er wordt zoveel kleding geproduceerd en (mis)gekocht, dat zomaar in kasten hangt of uiteindelijk weggegooid wordt. Zó zonde om mooie kleding niet nog een ronde te gunnen!  Bovendien is het toch ook heerlijk shoppen als je voor prachtige merkkleding niet de hoofdprijs betaalt? Dat geeft toch een dubbel goed gevoel?”

Nieuw publiek

Sinds de verhuizing naar de Korte Kerkstraat trekken ze nieuw publiek, merken de dames. “Onze bestaande klanten weten ons natuurlijk nog steeds te vinden, maar het is leuk dat we nu ook vaker mensen hebben die hier toevallig langslopen en even binnenstappen. Vooral jonge meiden die hier graag iets komen passen, hartstikke leuk!  Daarnaast zijn we actief op Facebook en hebben we een eigen website, waarop we onze kleding ‘in de etalage’ zetten. Kopen gaat via de winkel, maar klanten kunnen online wel alvast een idee krijgen van alle mooie items die we hier doorlopend binnenkrijgen.”

Adres

Korte Kerkstraat 2
4461 JE  Goes
 

Social media

www.facebook.com/penm.tweedehandsmode/
www.zussies.eu 
Zussies

Zussies