Goes nodigt jou uit als nieuwe ondernemer in de binnenstad!

Goes is een stad waar heden en verleden elkaar ontmoeten. Een plek waar altijd wel iets te doen is, voor iedereen. Een populaire winkelstad, die al decennia lang duizenden bezoekers trekt van binnen en buiten Goes en waar het goed ondernemen is. Die stad nodigt jou uit om hier je winkel te starten! 

Toen & nu, een sterke handelsgeest

De prachtige monumentenpanden getuigen van een rijk handelsverleden. Al in de 17e eeuw voeren schepen vanuit de Goese stadshaven de hele wereld over, met kostbare lading als zout en laken. Door de centrale ligging en goede, filevrije verbindingen is Goes tegenwoordig dé centrale handelsstad van Zeeland. Met bovenregionale voorzieningen voor de ruim 100.000 inwonders van Noord- en Zuid-Beveland en werkgelegenheid voor zo'n 25.000 mensen!

Een actieve binnenstad in het hart van de regio

Het hele jaar door worden uiteenlopende activiteiten georganiseerd in Goes, voor jong en oud. Sportieve evenementen als Ride for the Roses, openluchtconcerten, een fashionweek, culinaire evenementen, de jaarlijkse kermis, de wekelijkse markten, Goes kinderstad, festival De Veste en nog veel meer. Elke vier jaar kent Goes een themajaar. De Stichting Goes Marketing zorgt samen met de gemeente, ondernemers, verenigingen en inwoners voor een aantrekkelijk en gevarieerd programma.

Een dagje Goes

Goes biedt alles voor een geslaagd dagje uit, voor het hele gezin. Denk aan een stadswandeling onder leiding van een gids, een bezoek aan het Historisch Museum De Bevelanden, een nostalgisch ritje met de historische stoomtrein door de zak van Zuid-Beveland, een bezoek aan stadsrecreatiepark De Hollandsche Hoeve of aan het naastgelegen Omnium, met een tropisch bos en heerlijk zwempararadijs. Niemand hoeft zich in Goes te vervelen!

Videoclip 

Een korte impressie over ondernemend Goes zie je in deze videoclip
"Ondernemen in Goes"


Nieuws uit Goes

Klaar voor de start (of stop)

Klaar voor de start (of stop)

Tijdens de informatiebijeenkomst op 13 november 2018 bij Dockwize in Vlissingen gingen verschillende sprekers in op de valkuilen die je als starter of stopper kan tegenkomen. De grootste valkuil volgens de aanwezige deskundigen: starten of stoppen zonder goed doordacht plan.

Lees meer

Wel of niet online?

Wel of niet online?

Online marketing via social media biedt winkeliers en horeca-ondernemers mooie mogelijkheden om zich 'in de kijker' te spelen bij (potentiële) klanten. Vooral Facebook Business is een laagdrempelige tool, voor elk budget. Lieneke de Wolf raadt elke ondernemer aan zich in elk geval te oriënteren.

Lees meer

Hotel & Brasserie Katoen breidt uit

Hotel & Brasserie Katoen breidt uit

In 2015 begonnen Ron en Vivian Diephout in het voormalige stadsarchief aan de Wijngaardstraat Hotel & Brasserie Katoen. Vanwege de groeiende vraag naar ruimte voor feesten, partijen en andere bijeenkomsten, opende zij in het najaar van 2018 'ZAAL bij Katoen' aan het Bleekveld.

Lees meer

DELTA opent winkel in Lange Vorststraat

DELTA opent winkel in Lange Vorststraat

Dit jaar heeft DELTA drie fysieke winkels geopend op A-locaties in de Zeeuwse binnensteden. Op 25 augustus opende het bedrijf een winkel aan de Lange Vorststraat 37 in Goes. In de winkels kunnen klanten terecht met vragen over internet, tv, telefonie en energie.

Lees meer